Jyväskylän näyttelyssä lämmin ilmapiiri

Julkaistu:

Linja-autoväki treffasi Jyväskylässä

Ely-liikenteen koululaisbussiksi vaikka

Linja-autoliiton perinteisessä bussinäyttelyssä nähtiin merkkejä paremmasta tulevaisuudesta. Isoimmat osastot olivat yllätyksettömästi Fibussilla, Mercedeksellä, Scanialla ja Volvolla. Lämmintä ilmapiiriä ylläpitivät niin helteinen sää ulkona kuten Paviljonkin ilmastointi.

Fibussin kakun ehdottomana kirsikkana oli Liikenne Mäkelän entisöimä Delta Plan Nordic. Kaunokaista suojasi Fibussin omat tuotteet, joista merkittävimpänä Iveco ja Isuzu -bussien edustus Suomessa. Fibussilta saa myös pikkubusseja, joista mannekiinina oli erittäin luxus-sisustainen Sprinter.

Veho oli tuonut paikalle Suomen ensimmäisen eCitaro-paikkurin, joka toimitettiin Työtehoseuralle jokunen kotva sitten.

Scanialla paikalla oli kaksi kaukoliikenneautoa, Touring ja Irizar. Scanialta tulee muuten syksyllä uutisia ja Charter Club kertoo niistä tietysti kun sen aika on.

Volvolla oli nähtävillä upouusi Laurilan 1+ 2 -ovinen 9700S B11R-alustalla. Keskellä osastoa huomiosta kilpaili B13R-alusta sellaisenaan, jonka päälle rakennetaan Tilausliikenne Lampisen uusi bussi. Se toinen huomionkipeä oli tietysti carruslainen 9700DD.

Tärkein anti oli tietysti alan väen tapaaminen ja käydyt käytäväkeskustelut. Keskusteluista nostaisin esiin usein toistuneet aiheet: Miten saadaan ala houkuttelevaksi uusille kuljettajille ja toisena yhtenä kulmakivenä (edelleen) miten saada matkustajat takaisin bussiin? Miksi näissä ei ole onnistuttu, syytämmekö muita vaiko katsoa mitä itse voisimme tehdä asioiden saattamiseksi parempaan reilaan.

Teksti ja kuvat: Kimmo Wirén