Helsinki-Vantaan matkakeskus avataan 1.12.

Julkaistu:

Helsinki-Vantaan uusi multimodaalinen matkakeskus vihitään käyttöön joulukuun alussa. Se yhdistää kaikki kulkumuodot yhden katon alle. Toisin sanoen lentomatkustajat kulkevat aina matkakeskus-rakennuksen kautta terminaaleihin. Eri kulkumuodoilla liikkuvat saavat jokainen oman paikkansa alueella. Henkilöautot, taksit, polkupyörät ja junalla matkaajille on kaikille osoitettu omat väylät ja alueensa.
Linja-autoasema sijaitsee samassa paikassa kuin nytkin, mutta tilaa tulee lähes kolme kertaa enemmän. Tilausajoille on varattu laituripaikat 17 - 22 ja 30 - 37. Linjaliikenne käyttää laitureita 10 - 16. Alueella on myös lyhyaikaista pysäköintiä varten muutamalle bussille paikka, jotka toimivat jättölaiturina tai lyhytaikaisena odotteluna. Pysäköintiaika on rajattu 30 minuuttiin. Pitempiaikainen pysäköinti täytyy siis suunnitella erikseen. Käymme jo neuvottelua muutaman tahon kanssa, jossa bussi saisi yöpyä vuorokauden tai enemmän.
Myöhemmin keväällä, toukokuussa on alueen viimeistelytyöt saatettu päätökseen. Bussiasemalle tulee jonkinlainen kulunvalvonta, jonka tarkoitus on estää sinne kuulumaton liikenne. Alueen kartta