Hiljaa Turussa

Julkaistu:

Turun keskustan nopeusrajoitukset muutetaan

Turun keskustan nopeusrajoituksia alennetaan, jotta liikenneonnettomuudet henkilövahinkoineen vähenisivät. Keskustan pääkaduille tulee 40 km/h nopeusrajoitus ja muille kaduille 30 km/h. Uusia nopeusrajoituksia osoittavia liikennemerkkejä asennetaan sunnuntai-illasta 1.11. alkaen. Muutostyö on valmis viikonloppuun mennessä.

Muutostyön pitäisi valmistua viikon aikana. Uudet 40 km/h liikennemerkit tuodaan ensin keskustaa halkoville ja sivuaville pääkaduille. Sen jälkeen merkitään uudet 30 km/h-alueet. Keskustassa ajavien on ensi viikolla syytä seurata nopeusrajoitusmerkkejä tavallista tarkemmin.

Kaupunkiympäristölautakunta on 26.5.2020 hyväksynyt keskustan nopeusrajoitusten muutosten periaatteet. Taajama-alueiden liikennenopeuksien laskeminen on kustannustehokas ja nopeasti toteutettava tapa lisätä niin jalankulkijoiden, pyöräilijöiden kuin autoilijoidenkin turvallisuutta. Alemmilla ajonopeuksilla liikenneonnettomuudet vähenevät ja niiden seuraukset ovat lievempiä.

- Liikenteen nopeuksien alentaminen vähentää myös melua ja päästöjä. Kaupunkikeskustan houkuttelevuuteen ja viihtyisyyteen vaikuttaa paljon se, miten turvalliseksi ja terveelliseksi kaupunkiympäristö koetaan, arvioi liikennesuunnittelija Jaana Mäkinen Kaupunkiympäristötoimialalta.