Kymmenen suomalaista Volvoa Onnibussille

Julkaistu:
Matkustajien ikkunoihin ei tulle (liikaa) teippauksia

Onnibus uusii kaksikerroslaivastoaan kymmennellä uudella Volvo-bussilla. Sarjan ensimmäiset linjurit rullaavat Suomen teillä talven aikana ja kaikki kymmenen kesään mennessä.

- Olemme erittäin innoissamme uusista hienoista kaksikerrosbusseistamme ja olen varma, että niin asiakkaamme kuin kuljettajammekin tulevat viihtymään niissä erinomaisesti. Investointi uuteen kalustoon on samalla osoitus yhtiön ja sen omistajan halusta ja kyvystä jatkaa Suomen kaukobussimarkkinan uudistamista. Moderni ja viihtyisä kalusto onkin yksi keskeisistä tekijöistä, joilla varmistamme, että OnniBus on tulevaisuudessakin hinta-laatu-suhteeltaan paras vaihtoehto kaupunkien väliseen liikkumiseen, kertoo OnniBusin toimitusjohtaja Joona Hurmerinta.

Uudet linja-autot ovat malliltaan Volvo 9700DD. Alustat ovat uutta B13RLE mallia ja tulevat Ruotsista Volvon Boråsin tehtaalta. Korit valmistaa Volvon suomalainen yhteistyökumppani, lietolainen Carrus Delta Oy. Tilauksen työllistävä vaikutus Suomeen on noin 20 henkilötyövuotta. Busseissa on Volvon uusi 500-hevosvoimainen moottori ja uusimman sukupolven Ishift-vaihteisto sekä digitaalinen mittaristo. Penkit ovat erilaiset nykyisiin kaksikerrosautoihin verrattuna. Niissä on enemmän tukevuutta ja jalkatilaa. MEGA-luokan linjurit ovat liki 15 metriä pitkiä eikä niissä ole ns. selkäreppua. Linja-auton taustapeilit ovat nykyaikaisesti toteutettu kameroilla.

- Tämä on meille merkittävä kauppa ja ensimmäinen kaksikerrosbussien toimitus Suomeen. Pääsemme näyttämään osaamistamme autoilla, jotka on suunniteltu vaativiin pohjoismaisiin olosuhteisiin. Turvallisuus, laatu ja ympäristö ovat toimintamme kulmakiviä. Nyt toimitettavissa autoissa nämä asiat on yhdessä OnniBusin kanssa huomioitu erinomaisesti. Toivotamme matkustajille viihtyisiä kilometrejä, jatkaa Volvo linja-autojen maajohtaja Petteri Reku.

Volvon kaksikerrosbussi on suunniteltu ja valmistetaan Suomessa.

(Onnibus.com Oy, CC)

Kuvitus: Onnibus.com Oy