Peter Sandin Suomen VDL pomoksi

Julkaistu:

Peter Sandin on nimitetty VDL Bus & Coach Finland Oy:n toimitusjohtajaksi 1.8.2022 alkaen.

Peter Sandinilla, 53, on mittava ura linja-autojen parissa ja hän on ollut mukana linja-autoliiketoiminnassa jo vuodesta 1993 lähtien. Hän puhuu suomen lisäksi ruotsia, englantia, saksaa, ranskaa, italiaa ja hieman hollantia. Hän on tehnyt pitkän uran Lahden Autokorilla vuodesta 2001 lähtien jälkimarkkinointipäällikkönä ja myöhemmin myyntijohtajana aina vuoteen 2013 asti. Sen jälkeen Peter on ollut mm. Linkkerin tuotejohtajana ja vuodesta 2018 lähtien Kiitokorilla tehtaanjohtajana ja viimeisimpänä toimitusjohtajana.

- Uudessa roolissani pääsen vahvistamaan VDL:n pitkää osaamista energiatehokkaista linja-autoista sekä sähköbusseista Suomessa, sanoo Suomen uusi toimitusjohtaja Peter Sandin.

- Tulen myös parhaani mukaan tukemaan myös muita Pohjoismaita yhteisten päämäärien saavuttamisessa, asiakkaiden sähköisen liikenteen taivalta sekä kaukoliikenteen uutta nousua haastavissa olosuhteissa. VDL Groepin iskulause on: Strength through cooperation – Yhteistyössä on voimaa, hän jatkaa.

Nykyinen toimitusjohtaja Sami Ojamo tukee Peterin sisäänajoa elokuun ajan ennen siirtymistään syyskuussa toisiin tehtäviin alan ulkopuolelle. Rauhallisella siirtymällä varmistetaan se, että asiakkaiden kanssa jatkossakin työt sujuvat yhtä mallikkaasti kuin ennenkin ja toimintaan ei tule katkoksia. ”Uskon, että Peterin laaja kokemus linja-autoalasta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti takaa VDL Bus & Coach Finlandille erinomaisen tulevaisuuden ja varmistaa linja-autojen myynnin jatkuvuuden niin kauko- kuin kaupunkiliikenteessä."