Rakentavasti uutta kohti

Julkaistu:

Tulevaisuus ja siihen varautuminen olivat vahvasti esillä Tilausajokuljettajat ry:n yhdistetyssä kevät- ja syyskokouksessa Hotelli Sveitsissä Hyvinkäällä lauantaina 24. lokakuuta. Kokoukset pidettiin peräkkäin, koska koronarajoitusten takia kevätkokous siirtyi syksyyn.

Paikalla oli lähes 30 yhdistyksen jäsentä, ja ilahduttavasti mukana oli myös uusia jäseniä. Kokouksessa vallitsi hyvä henki. Keskustelua käytiin runsaasti, mutta tahdikkaasti ja rakentavassa sävyssä. Kaikki osallistujat tuntuivat olevan sitä mieltä, että 30-vuotiaan yhdistyksen tulevaisuuden turvaamiseksi on nyt puhallettava yhteen hiileen.

Kevätkokouksen esityslistalla oli muun muassa edellisvuoden toimintakertomuksen ja tilien hyväksyminen sekä vastuuvapauden myöntämisestä. Pienen tauon jälkeen päästiin kiinni syyskokouksen esityslistaan, jossa yhtenä kohtana oli yhdistyksen sääntöjen muuttaminen.

Ennalta kohuakin synnyttänyt hallituksen esitys uusiksi säännöiksi hyväksyttiin lähes sellaisenaan. Keskustelua on käyty erityisesti sääntöjen pykälästä 4. Kohdassa määritellään, kuka voidaan hyväksyä yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi.

Kokouksessa tehdyn muutosesityksen jälkeen kohta tuli muotoon: "Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä hyvämaineinen linja-autonkuljettajana tilausliikenteessä toimiva vakituisesti Suomessa asuva henkilö".

Uusissakin säännöissä varsinaiseksi jäseneksi pyrkivällä pitää hakemuksessaan olla suosittelijana yksi varsinainen jäsen. Hallitus päättää jäseneksi hyväksymisestä, mutta uusien jäsenten hyväksyminen voidaan alistaa alueosaston puheenjohtajan tehtäväksi. Sääntömuutos vaatii vielä toisen käsittelyn, joka tapahtuu yhdistyksen seuraavassa yleisessä kokouksessa.

Syyskokouksessa valittiin myös uusi hallitus. Varsinaisia jäseniä ovat kauden 2021-22 ajan: Katja Alatalo, Jarl Andström, Johan Byman, Jukka Järvinen, Reijo Laaksonen (uusi), Rolf Metsola, Ari-Pekka Mikkonen ja Kim Venesjärvi. Varajäseniksi vuodeksi 2021 valittiin Petri Juutilainen, Janne Kivistö, Pasi Kylmälä ja Maija Mikkola. Puheenjohtajana jatkaa Kimmo Wirén.

Pekka Paloranta