Scania luottaa huomiseen

Julkaistu:

Scania järjesti eurooppalaisille bussitoimittajille lehdistötilaisuuden Södertäljessä.

Scania järjesti eurooppalaisille bussialan toimittajille lehdistöpäivän kotipesässään Södertäljessä 14. - 15.6.2022. Kahden päivän aikana summattiin pandemiavuodet ja samalla kerrottiin merkin suuntaviivoja tästä eteenpäin.

Toimittajia paikalla oli liki 50 useasta Euroopan maasta. Suomesta mukana oli Charter Club -lehden lisäksi kaksi muuta toimittajaa. Scania halusi muistuttaa, että sillä on aika laaja erilaisia energioita käyttäviä busseja mallistossaan. CC-lehti keskittyy syksyn numerossaan lähinnä coach eli turisti/kaukoliikennebusseista kertomiseen.

Mutta jotain jo nyt. Scania "New Generation" -uudistus pitää sisällään parannuksia voimalinjaan. Esimerkiksi 500-heppaisen, 13-litraisen moottorin ja aiempaa nopeammin vaihtavan Opticruise-vaihteiston. Uuden voimalinjan kerrotaan säästävän 10-15% dieseliä. Kuljettajalle tuodaan uusi kojelauta, joka on samanlainen kuin uusissa paikkuri-Scaniossa on; joskin muokattuna kaukobusseja varten. Hallintalaitteet ovat entistä lähempänä kuljettajan sormia. Iso uudistus on myös kuljettajaa avustavat toiminnot.