Setralta uusi turistibussi

Julkaistu:

Daimlerin bussitehdas Neu-Ulmissa Saksassa on juuri aloittanut seuraavan sukupolven Setra-turistibussien, ComfortClassin ja TopClass 500:n, tuotannon.

ComfortClassin ensimmäiset kopiot ovat jo lähteneet tuotantolinjalta ja TopClass seuraa pian. Daimler Busesin lehdistötiedotteen mukaan uusissa linja-autoissa on useita teknisiä ja visuaalisia parannuksia, mutta niistä ei juuri kerrota.

- Jokainen uuden sukupolven ajoneuvojen tuotannon aloitus on aina haaste, mutta tiimiimme täällä Neu-Ulmissa voi luottaa, että jatkossakin teemme vain korkeaa laatua, sanoo Daimler Busesin Länsi-Euroopan tuotantopäällikkö Jochen Duppui.

Simuloinnista apua tuotantolinjalle

Uuden Setra ComfortClassin ja TopClassin yhteydessä Daimler Buses on nostanut simuloinnin uudelle tasolle linja-autotuotannossa. Kaikki uusien linja-autojen uudet komponentit koottiin digitaalisesti etukäteen oikeassa järjestyksessä yksittäisten tuotantovaiheiden analysoimiseksi. Tämä mahdollistaa tuotantoprosessien optimoinnin etukäteen ja vähentää siten säätötarvetta fyysisen tuotannon alkamisen jälkeen. Menetelmää tullaan käyttämään kaikissa Daimler Busesin uusissa linja-autosarjoissa.

Setra ComfortClass 500