Tilausliikenteessä pieniä valon pilkahduksia

Julkaistu:

Tilausajoja jo tiedustellaan ja varataan

Koronakevään aiheuttaman totaalisen seisokin jälkeen alkanut kesäkuu osoittaa tilausliikenteelle pieniä valon pilkahduksia ja toiveita tulevaisuudelle.

- Kaukoliikenteessä, eli ns. pikavuoroliikenteessä on varovaisesti lisätty vuorotarjontaa. Matkustajia on hieman enemmän kuin huhti-toukokuussa. Tilausajomarkkinoilla toimiville yrityksille on tullut jo tarjouspyyntöjä ja joitain matkoja on vahvistettu, tietää Tilausajokuljettajat ry:n puheenjohtaja Kimmo Wirén.

Yksityishenkilöiden lisäksi yritykset ja yhteisöt ovat pikkuhiljaa saamassa luottamusta takaisin, että joukkoliikenne on edullinen ja turvallinen tapa matkustaa.

- On selvää, että kolmen kuukauden “lockdown” tuhosi monen yrityksen taloudellisen tuloksen. Konkursseja ja työttömiä linja-autonkuljettajia tulee väistämättä. Ely-keskusten ja kuntien jakama siltarahoitus saattaa auttaa, mutta toivottavasti se ei tule liian myöhään, Wirén jatkaa.

Kaikkia kesän tapahtumia ei onneksi ole peruttu ja tottakai matkailubisneksessä mukana olevat tahot keksivät tilalle uutta tarjontaa.

- Tämä saattaa sataa nyt kotimaan matkailun laariin, ennustaa Kimmo Wirén.