Van Hoolilta sähköinen kaksikerrosbussi

Julkaistu:

Astromega TDX25E

Belgialainen bussimaakari Van Hool on esitellyt ensimmäisen sähkökäyttöisen kaksikerrosbussin. Mallimerkintänä sillä on Astromega TDX25E. Pohjois-Amerikan markkinoille tehdyn bussin voimalinja tulee Siemensiltä ja akut Proterralta.

Bussissa on kaikkiaan 69 matkustajapaikkaa; 18 alhaalla ja 51 toisessa kerroksessa. Ulkoapäin bussi näyttää samalta kuin esimerkiksi Suomessa liikennöivät Onnibus.Comin linja-autot. Toimintamatkaksi Van Hool lupaa jopa 500 kilometriä tiestöstä ja olosuhteista riippuen tietysti. Uusi sähköbussi on suunniteltu työmatkaliikennettä silmällä pitäen. Aiemmin Van Hool on toimittanut vastaavia työmatkabusseja mm. Googlen, Applen ja Microsoftin työmatkaliikenteeseen.

Pitkät perinteet

Perheyhtiönä edelleen toimiva Van Hool valmisti ensimmäisen kaksikerrosbussinsa vuonna 1982.

- 25 vuotta myöhemmin toimitimme ensimmäisen kaksikerrosbussin Yhdysvaltoihin ja nyt ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen kaksikerrosbussin. Yhdysvaltain markkinat ovat meille toinen kotikenttä eikä missään muualla maailmassa ole niin montaa kaksikerrosbussia. Kaikkiaan Van Hool on myynyt Astromegoja jo 3 500 kappaletta 19 eri maahan, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Filip Van Hool.

Van Hoolilla on merkittävä asema Pohjois-Amerikan markkinoilla, mikä on huomattava saavutus eurooppalaiselle toimijalle.

Kuva: Van Hool

Katso video