Volvolta uutta

Julkaistu:

Itselatautuvalla linja-autolla voidaan ajaa sähköllä päästöttömästi pidempään

Volvo uudistaa S-Charge -mallisarjalla itselatautuvia hybridivoimansiirrolla olevia linja-autojaan. Malleja on parannettu uusilla ominaisuuksilla. Nyt näillä voi ajaa sähköllä äänettömästi ja päästöttömästi suuremmilla nopeuksilla ja pidempiä matkoja kuin aikaisemmin. Tämä luo uusia mahdollisuuksia käyttää itselatautuvia hybridi-sähkökäyttöisiä linja-autoja nollapäästöalueilla ja muissa herkissä ympäristöissä. Uudessa Volvo S-Charge -mallissa voidaan ajaa sähkökäytöllä jopa 50 km/h nopeudella verrattuna aiempaan 20 km/h. Ilmastosta ja topografiasta riippuen Volvo S-Chargella voi ajaa sähköllä jopa kilometrin pituisen matkan kerrallaan.

- Laajennamme nyt asiakkaidemme mahdollisuuksia hyödyntää sähkön etuja säilyttäen samalla hybridibussien tarjoaman erinomaisen joustavuuden. Uutta S-Charge -mallistoa voidaan käyttää millä tahansa reitillä, koska latausinfrastruktuuria ei tarvita, mikä mahdollistaa nopean käyttöönoton ja paremman toiminnan tehokkuuden asiakkaillemme, sanoo Volvo Bussien toimitusjohtaja Håkan Agnevall.

Yksi etu on, että uudistettuja S-Charge-malleja voidaan ajaa hiljaisesti, päästövapaasti ja energiatehokkaasti sähköllä jo ennen auton saapumista bussipysäkille, pysähdyksissä ollessaan sekä liikkeelle lähtiessään. Tämä mahdollistaa päästöjen vähentämisen linjaautopysäkkien kohdalla sekä päästöttömien vyöhykkeiden luomisessa, joissa bussit kulkevat hiljaisesti ja puhtaasti sähköllä.

- Uudet Volvo S-Charge-mallit ovat puhtaimpia linja-autoja ja vähentävät hiilijalanjälkeä jopa 40% verrattuna vastaaviin dieselbusseihin. S-Charge toimii myös biopolttoaineella, jolloin hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää vielä enemmän. Se on mahdollisesti markkinoiden polttoainetehokkain ja luotettavin itselatautuva linja-auto, Håkan Agnevall sanoo.

Volvo S-Charge-mallisarja sisältää tavanomaisen 12 metrin kaupunkibussin Volvo 7900 S-Charge lisäksi, Volvo 7900 S-Charge Articulated nivelbussin sekä Volvo B5L SCharge alustan, josta voidaan valmistaa yksi- tai kaksikerrosbusseja.