Tietoa meistä

Tilausajokuljettajat ry on vuonna 1990 perustettu, valtakunnallinen linja-autonkuljettajien ja tilausliikenteen parissa työskentelevien ammattilaisten oma yhdistys. Yhdistyksen keskeisenä toiminta-ajatuksena on kehittää tilausliikenteessä työskentelevien jäsentemme ammattitaitoa, kasvattaa ammattimme arvostusta sekä kokonaisuudessaan parantaa bussiturismin palvelutasoa. Toimimme yhteistyössä monien sidosryhmien kanssa.

Sidosryhmiä ovat mm. Liikenneturva, Mobilia-säätiö, Helsingin oppaat, matkailujärjestöt, Finavia ja laivayhtiöt. Olemme vuorovaikutuksessa myös merkittävien kongressikaupunkien kanssa. Sydämen asia yhdistyksellemme on liikenneturvallisuuden parantaminen.

Meidät tunnistaa bussin tuulilasilla olevasta kyltistä – niitä voi havaita noin 1000:ssa bussissa joka puolella Suomea.

Jäsenemme ovat ammattitaitoisia kuljettajia, yrittäjiä, matkailun ammattilaisia ja liikennealan kouluttajia. Meitä yhdistää yhteinen tahtotila parantaa turismin ja tilausliikenteen tulevaisuutta sekä kehittää jäsentemme ammattitaitoa. Meillä ei ole työmarkkinapoliittisia tehtäviä tai tavoitteita. Toimimme vuorovaikutuksessa linja-autonkuljettajia kouluttavien koulutusorganisaatioiden, linja-autoja myyvien tahojen sekä yritysten kanssa. Päämäärä meillä kaikilla on yhteinen: Lisää asiakkaita linja-autojemme kyytiin.

Jäsenhakemuksen täytät "Jäsenhakemus" painikkeen alta avautuvalla lomakkeella tai pyytämällä kaavakkeen täytettäväksi yhdistyksen sihteeriltä.
Jäsenenä saat mm. neljä kertaa vuodessa Charter Club –nimisen lehden. Siinä julkaistaan ammattilaisille suunnattuja ja kiinnostavia artikkeleita bussimatkailun tapahtumista, linja-autojen koeajoja, uutisia ajankohtaisista asioista, matkakertomuksia sekä muuta ammattitaitoamme kehittävää ja kiinnostavaa materiaalia. Charter Club -lehti on suomalainen edustaja kansainvälisessä Bus and Coach Jury:ssa, joka testaa ja valitsee vuosittain Vuoden turisti-, paikallis- tai minibussin arvostetulla nimikkeellä.

Meidän kauttamme voit kehittää ammattitaitoasi vertaisoppina ja tutustut muihin bussimaailman ammattilaisiin. Epävarmuutta aiheuttavat asiat voit aina varmistaa kilauttamalla kaverille tai esittämällä kysymyksen sisäisessä Facebook-ryhmässämme. Me neuvomme, opastamme ja välitämme tietoa, jotta sinä ja me voimme kehittyä! Nykyään alalla pärjääminen on ainaista muutoksiin reagoimista. Sinulla voi olla hyvää tiedon jyvää, jonka kaikkien tulisi tietää.

Tervetuloa mukaan – ammattilainen!